Çerez Aydınlatma Metni

ALTINÖZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İMALAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

ÇEREZ AYDINLATMA METNİ

Sizleri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”), 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu ve diğer bağlı mevzuatlara uygun, web sitemizde (www.altinozpeynir.com) kullanıldığımız çerez türleri, kullanım amaçları ve ayarları, yönetilmesi ve silinmesi hakkında bilgilendirmek isteriz.

Çerezler, sitemizi ziyaret ettiğinizde, sitemizin daha verimli çalışmasını sağlayan, ihtiyacınıza uygun ve hızlı kişiselleştirilmiş sayfaları sunan, tarayıcınız aracılığıyla bilgisayarınıza, cep telefonu ve tablet vd. mobil cihazınıza kaydedilen küçük boyutlu metin dosyalarıdır.

Çerez Çeşitleri

Kullanım süresine göre çerez çeşitleri: Oturum çerezi, oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılmakta olup kullanıcı tarayıcısını kapattığında bu çerezler de silinmektedir. Bunlara geçici çerez de denilmektedir. Kalıcı çerez ise internet tarayıcısı kapatıldığı zaman silinmemekte ve belirli bir tarihte veya belirli bir süre sonra kendiliğinden silinmektedir.

Birinci taraf ve üçüncü taraf çerezler: Birinci taraf çerezler, doğrudan kullanıcının ziyaret ettiği internet sitesi yani tarayıcının adres çubuğunda gösterilen adres  (www.altinozpeynir.com) tarafından yerleştirilmektedir. Üçüncü taraf çerezlerse, kullanıcının ziyaret ettiği adres dışında farklı bir etki alanı tarafından yerleştirilmektedir.

Kullanım amaçlarına göre çerez çeşitleri: Çerezler kullanım amaçlarına göre kesinlikle gerekli(zorunlu), işlevsel, performans, analiz, reklam/pazarlama gibi amaçlarla kullanılabilmektedir.

Zorunlu Çerezler: Sitemizin doğru çalışmasında zorunlu olan çerezler, güvenlik ve doğrulama gibi amaçlar için kullanılmaktadır. Kimlik doğrulama, mevcut oturum bilgilerinin kaybolmaması için kullanılmaktadır.

İşlevsel Çerezler: Site ziyaretçilerinin dil, metin font boyu vd. tercihlerinin hatırlanmasını sağlayan çerezlerdir.

Performans ve Analiz  Çerezleri: Sitemizin geliştirilmesine yardımcı olan, ziyaretçilerin site kullanımları hakkında bilgi toplayarak, sitenin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını denetleyen, hataların tespitinde kullanılan çerezlerdir. İnternet sitelerinde kullanıcıların davranışlarını analiz etmek amacıyla istatistiki ölçümüne imkân veren çerezlerdir. Bu çerezler, sitenin iyileştirilmesi için sıklıkla kullanılmakta olup bu duruma reklamların ilgili kişiler üzerindeki etkisinin ölçümü de dâhildir. İnternet sitesi sahipleri tarafından, tekil ziyaretçilerin sayısını tahmin etmek, bir internet sayfasına götüren en önemli arama motoru anahtar kelimelerini tespit etmek veya internet sitesinde gezinme durumunu izlemek için kullanılmaktadırlar.

Reklam/Pazarlama Çerezleri: Bu çerezler ile internet ortamında kullanıcıların çevrim içi hareketleri takip edilerek kişisel ilgi alanlarının saptanıp bu ilgi alanlarına yönelik internet ortamında kullanıcılara reklam gösterilmesi hedeflenmektedirler.

Bu çerez bilgileri aşağıdadır:

SağlayıcıİsmiSüresiTipiHukuki SebebiAmacı
www.altinozpeynir.com   Veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması 
www.altinozpeynir.com   Açık Rıza Alınması 
www.altinozpeynir.com   Açık Rıza Alınması 
www.altinozpeynir.com   Açık Rıza Alınması 
www.altinozpeynir.com   Açık Rıza Alınması 

İnternet sitemizde kullanılan bu çerezler cihazınıza yerleştirilmesi aracılığıyla, kişisel verileriniz otomatik yolla elde edilip işlenmektedir.

IP bilgilerinizle ilişkilendirmek suretiyle kişisel verileriniz işlenmektedir. Söz konusu kişisel verileriniz mevzuttan kaynaklı yükümlülüklerimizi yerine getirmek kaydıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılmaktadır.

Ön tanımlı cihazınıza yerleştirilen çerezleri, yerleştirilmesini istemiyorsanız, çerezlerin kullanımını reddedebilir, silebilir, erişime kapatabilirsiniz. Bu durumda bazı alanları, düzgün kullanamayabilirsiniz.

Çerezler ve diğer kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye, (www.altinozpeynir.com) adresinde yer alan Altınöz Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.

Çerezlerin Kullanımı ve  Kontrolü

18 yaşın altındaysanız, Sitemizi ebeveynlerin refakati altında ziyaret ediniz. Ebeveynlerin refakati olmadan Sitemizde kişisel veri paylaşmayınız.

Çerezleri kullandığınız internet tarayıcı ayarları üzerinden engelleyebilir veya silebilirsiniz. Aşağıda farklı internet tarayıcıları üzerinden çerezlerin kullanılmasını engellemek veya silmek için hangi adımların izlenmesi gerektiğine ilişkin bilgiler verilmektedir:

Bilgisayar;
• Internet Explorer ->Araçlar -> İnternet seçenekleri -> Gizlilik -> Ayarlar -> Tamam

• Microsoft Edge -> Üç nokta -> Ayarlar -> Temizlenecek Öğeleri Seç -> Tamam

• Google Chrome -> Ayarlar -> Gelişmiş -> Gizlilik ve güvenlik -> İçerik ayarları -> Çerezler -> Tüm çerezler ve site verileri -> Web Sitesi-> Kaldır

• Mozilla Firefox-> Seçenekler -> Gizlilik ve Güvenlik -> Geçmiş -> Firefox ayarını geçmiş için özel ayarları kullansın olarak değiştirin -> Çerezleri göster-> Arama: alanına, çerezlerini silmek istediğiniz sitenin adını yazın-> Silmek istediğiniz çerez(ler)i seçin -> Seçilenleri sil -> Kapat

• Safari -> Tercihler -> Gizlilik -> Web Sitesi Verilerini -> Bir veya daha fazla web sitesi seçin -> Sil veya Tümünü Sil

Mobil;

Apple Cihazda;

“Ayarlar -> Safari -> Geçmişi ve Web Sitesi Verilerini Sil” adımları ile tarama geçmişinizi ve çerezleri temizleyebilirsiniz.

Çerezleri silip geçmişinizi tutmak için “Ayarlar -> Safari -> İleri Düzey -> Web Sitesi Verileri -> Tüm Web Sitesi Verilerini Sil” adımlarını izleyebilirsiniz.

Siteleri ziyaret ederken geçmiş verilerinin tutulmasını istemiyorsanız;

“Safari -> Site simgesi -> Özel -> Bitti” adımlarını izleyerek özel dolaşımı aktif hale getirebilirsiniz.

“Ayarlar -> Safari -> Tüm Çerezleri Engelle” adımları ile çerezleri engelleyebilirsiniz. Çerezleri engellediğinizde bazı siteler düzgün çalışmayabilir.

Android Cihazda;

“Chrome uygulaması -> Ayarlar -> Gizlilik -> Tarama verilerini temizle -> Çerezler, medya lisansları ve site verileri -> Verileri Temizle” seçeneği ile çerezleri temizleyebilirsiniz.

“Chrome Uygulaması -> Ayarlar -> Site Ayarları -> Çerezler” seçeneği ile çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.

Diğer ana web tarayıcılarında bu işlemin nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgiyi https://www.aboutcookies.org adresinde bulabilirsiniz. Sitemizin geride bıraktığı tüm çerezleri üçüncü parti yazılımlarla da silebilirsiniz.

Veri Sahibi  Hakları:

İşlenen kişisel verilerinize ilişkin 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu 11. maddesi gereği aşağıda sayılan haklara sahipsiniz:

  • Firmamıza başvurarak kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileriniz işlenmiş ise buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğ-renme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmesi halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 7. maddesinde öngörülen şartlar dahilinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerinizin yukarıdaki sebeplerle silinmesi veya yok edilmesi halinde bunların aktarıldığı üçüncü kişilere bilgi verilmesini isteme,
  • İşlenen kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararınızın giderilmesini talep etme.

Talebiniz en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılır. Talebinizin karşılanması ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre, tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

6698 sayılı Kanunun ilgili 11. maddesi gereği taleplerinizi, www.altinozpeynir.com web sitesi Kişisel Verilerin Korunması menüsünde bulunan Başvuru Formunu Altınöz’ye başvuru formunda yer alan iletişim kanallarından birini kullanarak veya firma adresine posta yoluyla ileterek yapabilirsiniz.

Altınöz Süt Ve Süt Ürünleri İmalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi

Adres: Fatih Mah. 15005 Sok. No :4/9 Savaştepe/BALIKESİR

E-Posta: iletisim@altinozpeynir.com

0

Sepetiniz